ĽS - HZDS spustila kampaň na podporu svojho kandidáta Jána Dobroviča

26.08.2005 Prešov

Veľký Šariš 26. augusta (TASR) - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) otvorila dnes kampaň na podporu svojho kandidáta do volieb pred...
Veľký Šariš 26. augusta (TASR) - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) otvorila dnes kampaň na podporu svojho kandidáta do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja Jána Dobroviča. Na športovo-branný deň do areálu vo Veľkom Šariši prišli predstavitelia strany na čele s jej podpredsedom Viliamom Veteškom.

Dobrovičova kampaň pod názvom Chceme vyhrať spolu s Vami bude vo viacerých etapách a každá z nich bude mať svoj kulminačný bod. Už asi pred mesiacom sa na území Prešovského kraja objavili billboardy s hlavnou témou kampane - Tímovou prácou k rozvoju regiónov. Dobrovič, člen HZDS od roku 1997, povedal, že v kampani žiadne \"špinavosti\" nebude vyťahovať, chce ju viesť pozitívne. Každý záujemca o jeho volebný program ho nájde na webovej stránke www.dobrovic.sk.
Podporu kandidátovi ĽS - HZDS už vyjadrila Komunistická strana Slovenska, na prelome augusta a septembra by sa mali pridať k dohode Strana zelených na Slovensku, Jednotná Slovenská národná strana, Pravá Slovenská národná strana, Ľavicový blok a Rómska občianska iniciatíva.
Podľa Vetešku je Dobrovič dobrý kandidát, schopný pre ĽS - HZDS vyhrať voľby. To sa jej podarilo aj v roku 2001 s kandidátom Petrom Chudíkom. Toho však neskôr zo strany vylúčili za príslušnosť ku platforme Vojtecha Tkáča. Veteška naznačil, že Chudík opustil aj volebný program, na základe ktorého zvíťazil a to je rozvoj regiónu a podpora malého a stredného podnikania. Ako dodal, verí, že u Dobroviča sa to nezopakuje. Ten povedal, že uňho sa to \"v žiadnom prípade\" nestane.
Veteška tiež povedal, že na kampaň pred voľbami do VÚC nemá ĽS - HZDS žiadne iné peniaze len zo štátneho rozpočtu. \"Vidím do toho a tvrdím, že ekonomika v HZDS je čistá, \" dodal.
Sympatickým Dobrovičovým krokom bolo pozvanie ostatných kandidátov na post predsedu PSK na dnešné stretnutie. Prijal ho spoločný kandidát KDH a SDKÚ Dušan Hruška.
 

Vyberte región